PERSMAP

Kanaalfeesten 2018  pakt uit met een programma van de bovenste plank en tal van randanimatie op een nieuwe festivalsite!

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni is het weer zo ver! Dan wordt het centrum van Willebroek omgetoverd tot een heus festival met talrijke optredens zowel op een  cultuurpodium als op het traditiegetrouwe hoofdpodium. Vergeet bovendien de MEGA-Pretfabriek voor de jongste Willebroekenaren niet! En alsof dat nog niet genoeg is, kan je genieten van een gezellige braderij op de vernieuwde festivalsite.

 

Muzikale topaffiche 

Eén ding staat buiten kijf: op 22 en 23 juni is Willebroek THE place to be!
Hou je van popmuziek en zing (en swing) je graag mee op alombekende liedjes? Dan is het hoofdpodium jou op het lijf geschreven! Met De Romeo’s en Soulbrothers zal je je op vrijdag niet vervelen! Zorg zeker dat je nog wat energie over hebt voor zaterdag, want dan geeft Isabelle A om 17.30 uur de aftrap op het hoofdpodium, gevolgd door Zwartwerk, De Kreuners en Merdan Taplak Orkestar.


Cultuur van de bovenste plank op het cultuurpodium

Naast het hoofdpodium, kan je op zaterdag ook terecht op het Cultuurpodium. Vanaf dit jaar verhuist het cultuurpodium naar het nieuwe park . Hier zal je niet alleen lokaal, maar ook internationaal talent kunnen aanschouwen. Dit jaar verwelkomen we Kapitein Winokio. De Robin Hood van de kindermuziek zal het cultuurpodium vanaf 15 uur volledig inpalmen samen met Mevrouw Poes. Vanaf 17 uur gaan we dan verder met Great Joy. Het Willebroekse academiekoor brengt daar het beste van zichzelf. Om 18.30 uur komt Gospel Gethsemane het podium inpalmen met hun mooie gezangen. Vanaf 20.00 uur is het aan Adesa. Dit wervelend muziektheater met acrobaten en jongleurs laat echt niemand onberoerd. Daarna brengen ‘The Kleptomatics’ Jazz en funky grooves van de bovenste plank. Om de avond in stijl af te sluiten start om 23.00 uur Shishani & the Namibian Tales. Hun laatste CD ‘Itaala’ wordt in Nederland alvast de beste Wereldmuziekproductie van 2017 genoemd.


Kids centraal in Willebroek

Ook de jongste festivalbezoekers worden niet over het hoofd gezien in Willebroek. Op zaterdag, vanaf 14.00 uur, zetten onze ZoWi-monitoren hun beste beentje voor. Zij zorgen voor een heus speelfestijn en geven al een voorproefje van wat onze kleinsten te wachten staan tijdens de Zowi-zomer.


Jeugdhuis Perron IV host een podium op vrijdagavond

Op vrijdagavond zijn de enthousiaste mannen en vrouwen van jeugdhuis Perron IV baas over het podium in het nieuwe park aan de Schoolweg. Zij geven de kans aan lokale bands en dj’s om hun talent aan Willebroek te tonen.

 

Voetbal tijdens de Kanaalfeesten

Ook aan de voetbalfans is er gedacht. Kom je naar de Kanaalfeesten? Dan hoef je geen match te missen. Op zaterdag kan je op PoutrelPlage de match tussen België en Tunesië gaan bekijken en mee supporteren.

 

Meer informatie nodig?

Dorien De Vries - Coördinator Kanaalfeesten

03/866.90.34

Dorien.DeVries@willebroek.be

www.kanaalfeestenwillebroek.be

Kanaalfeesten 2018   |   Pastorijstraat 1, Willebroek   |   0800 9 2830   |   E-mail  kanaalfeesten@willebroek.be