Zaterdag 24 juni

Hoofdpodium

17u30’ – 18u30’    Point Fifty

  

Rock n' Roll. Metal flavoured grease. May contain traces of Thrash and Speed Metal. Best served loud. Made in Belgium.
Head nodding & foot tapping op de rauwe riffs en perfect gedoseerde face-melting solo's. Dit is aanstekelijke én toegankelijke high octane Heavy Metal flavor. Hier géén plat gekabbel over een onverwerkt liefdesverdiet van een eerste lief of djingel-djangel-tofu-hymne dus. Hell no!

Dit is een Heavy Metal renaissance die de oude helden eert maar verder wel volop vooruit de eigen weg uit gaat.

Point Fifty

 

 

18u50’ – 19u50’    Laura Tesoro

  

Nog maar net 20 jaar oud en ze vertegenwoordigde ons land al op het Eurovisiesongfestival 2016 met haar laatste funky single ‘What’s The Pressure’.

Ze zingt, ze danst, ze acteert …

Laura groeide op in de coulissen van theaters, dus een podium is haar niet vreemd. Dat bewees ze meteen toen ze in 2008 de rol van Annie op zich nam in de gelijknamige musical. Ook tv-werk schrikte haar niet af, ze speelde als kind al gastenrollen in tv-series als Wittekerke, Witse en later ook Familie en Altijd Prijs. In 2010 belandde ze in het muziekprogramma ‘KetnetPOP’, waar ze haar passie voor popmuziek ontdekte. 4 jaar later eindigde ze als runner-up in ‘The Voice van Vlaanderen’. Op 19 augustus 2014, haar 18de verjaardag, kwam haar eerste single ‘Outta Here’ uit. Deze werd grijs gedraaid op zowat alle Vlaamse radiozenders.

Zo vertrok Laura op 19-jarige leeftijd met een rugzak vol ervaring naar Stockholm voor het Eurovisiesong festival en scoorde daar een mooie 10e plaats voor België.

Ondertussen presenteerde ze ook een seizoen van ‘Belgium’s got Talent’ aan de zijde van Koen Wauters.

 Laura Tesoro

 

 

20u30’ – 21u45’    Nathalie Meskens in Motown

  

Na een paar succesvolle muzikale tours in de theaters is Nathalie Meskens terug met een nieuwe show. En wat voor een show! ‘Motown’ is dit keer waar het allemaal om draait. Een opzwepende en stomende avond vol herkenbare nummers uit eind jaren ’60, begin jaren ‘70. Meskens zingt Marvin Gaye, The Supremes, Diane Ross, The Temptations, Martha & The Vandellas, The Four Tops en eert vele anderen artiesten uit die periode. Ook al heb je niet in deze tijd geleefd, iedereen kent de muziek en krijgt er onmiddellijk een nostalgisch gevoel van. Motown kent meer hits dan de Beatles, de Stones en Elvis Presley samen.

 

 Nathalie Meskens

 

 

22u20’ – 23u20’    Gers Pardoel

  

Het hele land is met Gers Pardoel meegegaan en achterop zijn bagagedrager gesprongen. Zijn hits zijn bekend bij het hele volk en iedereen kan ze meezingen. Gers zelf heeft intussen niet stil gezeten. In zijn studio in Tilburg produceert hij rusteloos nieuwe beats en schrijft hij teksten. Intussen heeft de rapper een gezin met twee jonge kinderen, dat vereist discipline.Gers Pardoel is een workaholic van het goede soort. Iemand die altijd bezig is met zijn werk, maar zonder zijn omgeving te verwaarlozen. Zijn gezin is heilig voor hem.

Voor zijn teksten let hij vooral op speciale woorden en klanken. “Ik luister naar Engelstalige teksten voor inspiratie. Gers wil woorden gebruiken die niet zo gangbaar zijn in songteksten, Bagagedrager bijvoorbeeld. Ook in Vlaanderen is Gers een grote naam.

De muziek van Gers Pardoel slaat ook aan in Suriname en Curaçao, want daar spreken ze onze taal, maar minder vanzelfsprekend is het feit dat Morgen Ben Ik Rijk buiten Nederland het meest gestreamd wordt in Polen. De fans kunnen met een gerust hart vooruitkijken naar de toekomst. Die is bij Gers Pardoel in veilige handen.
 

 Gers Pardoel

 

 

23u30’ – 00u30’    2Empress

  

‘Girl Power’ met het Belgische Number 1 vrouwelijk DJ-duo 2EMPRESS!

Hun opzwepende podiumprésence heeft reeds geresulteerd in twee sets op het prestigieuze Tomorrowland, passages op Summerfestival en Laundry Day én een tour door Europa, Brazilië, Mexico, Curaçao, Costa Rica, Dubai, India & Israel.

 

 2Empress

 

 

Cultuurpodium

18u30’ – 19u30’   

Selder

Selder is een groovy bende based in Antwerpen, die heel spontaan ontstaan is op een open jam. De bende bestaat uit Zadok Bamgboye-Umoru (vocals), Abel Ghekiere (bas & gitaar), Mathilde Luijten (vocals), Orlan Ghekiere (drum) en Jef Van Hoeck (gitaar & keys). Ze maken muziek die niet in hokje te duwen valt maar steeds groovy, funky en easy on the ears is. Verwacht u aan veel gestuiter, energie en een dik feest!


Selder 

20u00’ – 21u00’    Los del Trè

Los Del Trè ontstond in 2006 uit een tomeloos enthousiasme van Tom Van de Venne, Roel Van De Voorde en Ward Pauwels.
Hun paden kruisten elkaar ergens in de gangen van het Brusselse Conservatorium en al snel werd duidelijk dat deze drie klassieke gitaristen een chemie deelden.
Deze passie uitte zich de eerste jaren via de Spaanse en Latijns-Amerikaanse tak van de klassieke muziek. 
Met enkel drie gitaren brengt dit trio u een oog- en oorverblindend kleurenpalet van klank en ritme in de flamencosfeer.
De vingervlugge heren streven steevast naar een temperamentvol repertoire, waarbij ze terugvallen op zowel originele werken als transcripties.


Los del Trè 

21u30’ – 22u30’    El Juntacadaveres

 

El Juntacadáveres is een band opgericht door de Argentijnse bandoneon- en saxofoonspeler Enrique Noviello, die in 2002 emigreerde naar Antwerpen en een tijd bij de Ambrassband speelde. De naam El Juntacadáveres ("De Lijkenverzamelaar") is afkomstig van een novelle van de Uruguayaanse schrijver Juan Carlos Onetti.

 

De band speelt een moderne versie van tango, die wordt versmolten met westerse muziekstijlen zoals rockmuziek, hiphop, jazz en reggae. In 2011 won de band de Mano Mundo muziekprijs. De band speelde onder andere in het voorprogramma van Gotan Project en op het Hongaarse Sziget-festival.


El Juntacadaveres 

23u00’ – 24u00’    Marockin' Brass

 

Marockin’ Brass stelt een stomend Gnawa Jazz project voor samen met de Britse trompettist Byron Wallen en de drummer Rod Youngs.
De connectie tussen gelaagde soundscapes, vraag- en antwoordstructuren en de veelheid aan akoestische timbres werkt verbluffend efficiënt. Het gebeurt gewoon, organisch en op de climax van de dialoog tussen een sublieme sectie jazzvirtuozen en Marokkaanse gnawa meesters. De improvisatietaal is striemend en de ritmesectie is meedogenloos. Deze band stuwt de groove vanuit zijn diepste punt en besmet je met een oprechte energie, genereus en zonder enige beperking…

 

 Marockin Brass

 

 

 

Op zaterdag

 

… verandert het August Van Landeghemplein in een heuse speeltuin voor onze allerjongste Willebroekenaren.

… vind je aan het einde van de Overwinningsstraat een Diversiteitsplein en een tentoonstelling ‘Op de Vlucht’.

Kanaalfeesten 2017   |   Pastorijstraat 1, Willebroek   |   T 03 866 91 22   |   E-mail  kanaalfeesten@willebroek.be